Genom att göra någonting annorlunda och leka med trycket på

din presentreklam kan du få den att sticka ut och bli mer minnesvärd. Humor är ett av människans grundläggande sätt att kommunicera, så därför kan det vara en god idé att göra ditt tryck roligt och lite speciellt. Genom humor känner vi samhörighet med varandra. Har man skrattat tillsammans är chansen stor att man känner att man hör ihop, och ett företag som väcker den sortens känslor vill man gärna göra affärer med. En annan fördel med att använda humor i trycket på din presentreklam är att det gör att den skiljer sig från mängden, och på det sättet blir den lättare att komma ihåg.

Olika sätt att väcka uppmärksamhet

Det finns många olika sätt att åstadkomma ett tryck som man lägger märke till lite extra, och som man därför kommer ihåg. Humor är som sagt ett sätt. Ett annat sätt är att göra någonting oväntat som överraskar. Det kan till exempel handla om att utnyttja detaljer i själva produkten på ett smart och innovativt sätt. Om du till exempel väljer att ge bort en mössa som presentreklam kanske ditt företags logotyp kan sticka upp över kanten på uppvikningen. Om du istället skänker bort en korg med karameller kan du välja att trycka din logotyp på insidan av pappret istället för på utsidan. Allt som skiljer sig från normen, från det som din kund har förväntat sig, kommer att göra att din presentreklam blir ihågkommen, och på det sättet får den större effekt och du får ut mer av din investering.

Vad ska det stå?

Utöver din logotyp kan du välja att trycka olika text på produkterna som du ger bort. Det är naturligtvis bra att uppge ditt företags kontaktuppgifter, men utöver det kan du fundera på om du vill skriva någonting mer. Kanske finns det något citat eller någonting annat som kännetecknar ditt företag och som kan göra att din presentreklam blir ihågkommen?