Oavsett om du arbetar på ett stort företag med massor av anställda och kunder, eller på ett enmansföretag som bara har en handfull kunder, är presentreklam ett bra och spännande alternativ för din marknadsföring. Presentreklam medför en rad olika fördelar, både för det lilla och för det stora företaget, men med olika förutsättningar och på något olika sätt.

Det lilla företagets presentreklam

För mindre företag är presentreklam ett kostnadseffektivt och roligt sätt att marknadsföra företagets tjänster eller produkter. Dessutom kommer det att skapa starka relationer till företagets kunder, eftersom de får ta del av någonting som inte så många andra får. Det beror naturligtvis på att det lilla företaget kommer att trycka upp presentreklam i ett mindre antal, och det gör att produkterna känns mer exklusiva och unika. Det är alltid lockande att få del av någonting som ges ut i liten eller limiterad upplaga, eller som bara tillverkas under en begränsad tid. På det sättet kan du få dina kunder att känna sig unika och som om de är del av en liten, utvald skara.

Det stora företagets presentreklam

För större företag kan presentreklamen bidra med en extra dimension till marknadsföringen. Den kan vara ett sätt att lyfta vidare den digitala marknadsföringen ut i den verkliga, fysiska världen. Presentreklamen är helt enkelt ytterligare en aspekt av det stora företagets marknadsföring, och kompletterar företagets övriga kanaler. För riktigt stora företag finns det också en möjlighet att göra presentreklamen till någonting som de förknippas med, nästan som en del av deras identitet. Vem har till exempel inte besökt det stora, blågula svenska möbelvaruhuset och stått och plitat ner anteckningar med en pytteliten blyertspenna? Den pennan är ett exempel på presentreklam som de allra flesta svenskar känner till och har en relation till, och som på det sättet har kommit att bli nästan ikonisk.